Kom je spelen?

We hebben op maandag en donderdagochtend plek voor nieuwe vriendjes bij Noukies!

Kom je spelen?

We hebben op maandag en donderdagochtend plek voor nieuwe vriendjes bij Noukies!

Over Noukies

In februari 2006 ben ik gastouder geworden en heb me eind december van dat jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf januari 2007 zou ik gaan werken als zelfstandig gastouder onder de naam Noukies!

De naam is een afleiding van Anouk. Vrienden, familie en kinderen noemen mij vaak Nouk of Noukie. Dus ‘Noukies Kinderopvang’ past erg goed bij mij!

Ik sta nu ingeschreven bij Gastouderburo Yvonne Kingma en bij het gastouderbureau van Stichting Kinderopvang Friesland. Omdat ik onder hun vleugels werk, hebt u als ouders recht op teruggave van de belastingdienst (de zgn. Kinderopvang toeslag).

Bij Noukies is de groep niet zo groot. Er zijn maximaal 6 kinderen. Daardoor kan ik de kinderen veel persoonlijke aandacht geven. De opvang vind plaats in huiselijke sfeer. Wij hebben de garage omgebouwd tot speelkamer. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Net als thuis, moeten de kinderen zich ook hier bij Noukies aan een aantal regels houden.

  • Bij Noukies praten we met elkaar. We schreeuwen dus niet naar elkaar en pakken geen speelgoed af, slaan en schoppen niet.
  • We proberen eerst of je het zelf kan. Lukt iets niet, dan vraag je Anouk om hulp.
  • We spreken, waar kan, met 2 woorden. “Alsjeblieft Anouk”, “Ja graag” of “Nee, dank je”.
  • Bij Noukies respecteren we elkaar en elkaars wensen. Wil iemand niet mee doen met het spel, dan hoeft dat niet.

We eten bij Noukies gezamenlijk aan de grote tafel. ’s Ochtends eten we fruit en drinken we water of thee. Tussen de middag eten we brood. De kinderen kunnen kiezen uit het volgende beleg: kaas, smeerkaas, boterhamworst (of ander vleeswaren), smeerworst, (halva)jam, pindakaas of appelstroop. Het eerste broodje met ‘gezond’. Daarna mag gekozen worden voor ‘semi-gezond’. Bij het brood drinken we melk of karnemelk. ’s Middags drinken we weer een kopje thee of een glaasje water. Daarbij krijgen de kinderen weer fruit en/of een koekje. Als ze tussendoor dorst hebben, krijgen ze een glaasje water. Dit alles wordt door mij geregeld en zit in het all-in tarief. Ook de billendoekjes en zonnebrand zit bij deze prijs in.

De kinderen kunnen bij Noukies heerlijk spelen met het vele speelgoed. Ze kunnen o.a. kiezen uit duplo, houten trein, poppen en poppenspul, keuken en keukenspul en Little People. Ook hebben we materiaal om de motorische ontwikkeling te stimuleren, zoals stapstenen, een rivier en 2 wiebelplanken.

Ook hebben we bij Noukies puzzels en spelletjes, een grote bak vol met kleurpotloden en kleurplaten en ander knutselmateriaal.

Buiten hebben we (loop)fietsjes, loop auto’s, een step, een speelhuisje, kleine auto’s, ballen en een zandbak.

De kinderen die slapen, kunnen dat boven doen. Ik heb een slaapkamer ingericht met een stapelledikant. Eventueel kan ik op onze slaapkamer en op zolder nog een bedje bijplaatsen. De kinderen hebben hun eigen slaapplekje. 

Om de kwaliteit van de opvang hier bij Noukies te waarborgen, worden er controles uitgevoerd door het gastouderbureau en door de GGD. Zij controleren de veiligheid, of ik me houd aan de regels en of mijn papieren in orde zijn. Het gastouderbureau doet de risico inventarisatie. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken of ik voldoende rookmelders heb hangen, of de schoonmaakmiddelen buiten bereik van de kinderen staan en of de buitenruimte veilig is. Dit wordt ieder jaar opnieuw bekeken. De RI is op de opvanglocatie in te zien. In 2017 heb ik controle van de GGD gehad. Ik ben volledig goedgekeurd. Het rapport is op de opvanglocatie in te zien.