Kom je spelen?

We hebben op maandag en donderdagochtend plek voor nieuwe vriendjes bij Noukies!

Kom je spelen?

We hebben op maandag en donderdagochtend plek voor nieuwe vriendjes bij Noukies!

Even voorstellen

Ik zal me zelf even voorstellen. Ik ben Anouk Wijnia-Dijkstra en ben geboren in 1984. Ik woon in de Fûgelkrite, een kinderrijke nieuwbouwbuurt in Bolsward, samen met mijn man Albert en onze 3 kinderen, Yde, Silke en Jente. Yde is van augustus 2010, hij gaat naar school. Silke is van mei 2014 en Jente is in december 2017 geboren.

Ik ben zelfstandig gastouder sinds januari 2007. Wij woonden toen in een heel klein huisje, daar was eigenlijk geen ruimte voor meerdere kindjes. Wij zijn toen gaan zoeken naar een ander huis en kwamen uit bij een nieuwbouwproject in de Fûgelkrite. Tijdens de bouw hebben we de garage direct om laten bouwen tot kamer. Dit is Noukies Kinderopvang. De kinderen hebben dus een eigen ruimte waar naar hartenlust gespeeld kan worden!

Voordat ik gastouder werd, heb ik in Sneek de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, niveau 4 Activiteitenbegeleider gedaan. Ook heb ik mijn kinderEHBO diploma. Dit is verplicht en hiervoor volg ik elke 2 jaar een herhalingscursus. Ook organiseert het gastouderbureau vaak trainingen en thema/ scholingsavonden. Zo heb ik bijvoorbeeld het certificaat voor de Gordon Training behaald. Daarnaast heb ik thema avonden bijgewoond over de volgende onderwerpen: Voorlezen, spelletjes en spelen, baby- en kindergebaren, de ruimte als pedagoog, meldcode kindermishandeling, activiteiten met kinderen en als laatste een avond met een kinderdiëtiste.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te zingen. In 2017 heb ik meegedaan aan de musical ‘De betovering van Belle en het Beest’ in Harlingen. Verder ben ik graag creatief bezig met handlettering en zentangle. Na een dag werken vind ik het ook heerlijk om met een kop thee op de bank te ploffen en een leuke serie of film te kijken.